Добре дошли в моя блог!

Ще публикувам тук резултатите от моите изследователски търсения с надеждата, че наученото от мен ще достигне до по-широк кръг от хора, които нямат времето и възможностите да черпят познания за най-новата история на България директно от архивите.

Съзнавам, че посветих живота си на тази част от историята, която все още е жива, спорна и за жалост разединява хората. Част от "героите" в моите книги и сборници са наши съвременници, срещаме ги по улицата, гледаме ги по телевизията. Аз не съм съдник, нито адвокат. Стремя се да излагам автентични исторически факти и да оставям читателите сами да правят изводи.

Всяка моя книга, всяка статия, сборник, всяко интервю или научнопопулярно четиво, което написах в последните 20 години, ми носеше нови врагове, но и нови приятели. За част от моите убеждения на историк и изследовател платих висока цена - много хора, почитатели на определена политическа сила, се разпознаваха в едни или други факти, които публикувах, и започваха да ме считат за техен "враг". Аз не съм нито "приятел", нито "враг" на която и да е политическа сила, на който и да е политик. Аз съм историк и такъв ще бъда винаги.

Ще се радвам, ако публикуваното тук ви даде нови знания, нов поглед върху съвременната политическа история на България и нов повод да се гордеем, че сме българи.

С уважение,

Веселин Ангелов


10 май 2009

Протестните акции на турците в България (януари-май 1989 г.), София, 2009 г., 274 с.

В тази книга се разказва за един кратък, но изпълнен със събития период от съвременната история на България. Събития, опръскани с кръв и променили живота на много хора.
Героите на тази книга са наши съвременници. Някои от тях са познати, други - не. За някои са писани стотици страници истини, полуистини и лъжи, за други никога никой не е писал, няма и да напише. Защото тези, вторите, ще останат само в сърцата на близките си.
В тази книга се разказва за човешкото достойнство и за правото на всеки човек, бил той и най-обикновения, да има своето собствено и свято за него име.
Прочетете тази книга, прочетете я и на децата си.
И дано нищо от това, за което пише в нея, никога повече да не се случва.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.